Sammanfattning - Premier League-lagens träningsmatcher

Under lördagen har många av Premier League-lagen varit i farten och laddat upp med ytterligare träningsmatcher inför säsongsstarten den 14:e augusti. Alla lag förutom Aston Villa, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Wigan och Tottenham har spelat. Dessa lag spelar ikväll, imorgon eller senare under veckan.

Här kommer en sammanfattning på Premier League lagens alla matcher under lördagen:

Guadalajara Chivas - Manchester United
3-2
,
Det mest uppseendeväckande i denna matchen var att Uniteds nyförvärv Javier Hernandez spelade en halvlek för vardera lagen för att ta farväl av sin gamla klubb. Mexikanen lyckades då komma med i målprotokollet för Chivas och gjorde alltså mål mot laget som nyss köpt honom. Uniteds målskyttar var för övrigt Chris Smalling och Nani.

Sydney FC - Blackburn Rovers 1-2,
Blackburns mål gjordes av Brett Emerton och Morten Gamst Pedersen. Martin Olsson spelade hela matchen för Rovers.

Newcastle United - PSV Eindhoven 2-2,
Newcastle vände ett 0-2 underläge genom mål av Taylor och Best. Intressant ur svensk synvinkel är att Ola Toivonen gjorde 1-0 målet för PSV. Marcus Berg deltog också i denna match och spelade fram till 2-0 målet.

Ipswich Town - West Ham United 0-1,
Carlton Cole gjorde matchen enda mål för West Ham i den 31:a minuten.

Leeds United - Wolverhampton Wanderers
3-1,
Tung match för Wolves som inte kom upp i normal standard. Matt Jarvis tröstmålade för bortalaget.

Derby County - Birmingham City
1-2,
Svensksuccé! Sebastian Larsson gjorde 2-0 målet och är igång på allvar. 1-0 gjordes av Danny Murphy.

Bristol City - Blackpool
2-0,
Inget match som nykomlingarna hade tänkt sig. Inget gjorde något större väsen av sig och de var uddlösa framåt.

Burnley FC - Stoke City
1-2,
Tuncay och Tonge gjorde Stokes mål i en match där de spelade ganska bra och hade en stabil och tight defensiv.

Norwich City - Everton
2-4,
Den här matchen dominerades av Tim Cahill. Australiensaren var bra under hela matchen och gjorde ett hattrick. Evertons fjärde mål gjordes av Bilyaletdinov.

Leicester City - Sunderland 1-2,
Stabil match av Sunderland som lyckades vinna på bortaplan. Frazier Campbell och Jordan Henderson målskyttar.

Portsmouth - Fulham
1-0,
En ganska tråkig och defensivt inriktad match där Fulham inte lyckades med mycket. Fredrik Stoor hoppade in i den 60.e minuten medan David Elm fick se hela matcher från bänken.

Arsenal - Milan
1-1,
Marouane Chamakh håller kanske på att bli fansen nya kelgris. Han gjorde iallafall Arsenals enda mål i sin debut när han blev framspelad av Arshavin i den 36:e minuten. Pato kvitterade med kvarten kvar för Milan.

Falkirk - Bolton Wanderers
0-0,
En chansfattig match där annars Johan Elmander spelade ganska bra för Bolton när han fick chansen från start. Han och Boltons nyförvärv Robbie Blake fungerade ganska bra ihop i anfallet. Elmander var närmast att hitta målet när han träffade stolpen precis innan pausvilan. Svensken skulle definitivt må bra av ett mål snart!

Coventry - West Bromwich Albion
1-1,
Nykomlingen lyckades bärga ett kryss tack vare inhoppande Ishmael Millers kvittering 16 minuter från slutet.
Det var inget supermatch från något av lagen. Jonas Olsson spelade hela matcher för WBA.

/ T



Wenger: Glöm Barca Cesc, du blir lagkapten!

Igår kväll hävdade Arsene Wenger att Cesc Fabregas kommer att leda Arsenals lag mot Premier League-titeln. Fransmannen lovade fansen att Cesc inte kommer gå till Barcelona trots de stora uttalandena från katalanerna om att en eventuell övergång skulle vara på gång. Kommentarer har läckt ut och sagt att Cesc förhandlar om en återvändning till klubben han lämnade som 16-åring.
Wenger säger följande: "Det är löjligt. Vi vill inte förhandla. Om jag vill köpa ditt hus och du inte vill sälja så förhandlar du inte med mig, det är helt normalt. Jag har hela tiden sagt att Cesc kommer att vara vår kapten nästa år och att vi vill behålla honom."
Arsenals manager säger också till Daily Mail att han inte var orolig när Fabregas blev påtagen en Barca-tröja efter segern i VM: "Det var en del av firandet."
Fabregas kommer tillbaka till Emirates på torsdag och kommer att påbörja sin försäsongsträning den 9 augusti.
Han tillsammans med Robin van Persie och Nicklas Bendtner förväntas dock missa säsongsinledningen mot Liverpool på grund av skada.
Fabregas-ryktena har var en av de absolut största cirkusarna under detta transferfönster och det sista hjulet är förmodligen inte snurrat än. Frågar du mig så blir Cesc kvar i Arsenal under den här säsongen då Wenger verkar vara så envis att han inte släpper sin guldklimp och dels för att Barcelona har gått bakåt rejält ekonomiskt de senaste månaderna så de lär inte kunna spotta upp hur mycket som helst.
/ T




Myhill klar för West Bromwich

Hulls målvakt Boaz Myhill är klar för birminghamlagen West Brom. Klubben har snott åt sig walesaren för en så liten summa som ungefär 1,5 miljoner pund. Den exakta övergångssumman är inofficiell. Hull har sedan tidigare stora skulder och det blev inte bättre när man åkte ur högstaligan. Det är anledningen till varför man tvingas släppa Myhill ganska billigt.
27-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med möjlighet till ett fjärde. Nu lär det bli en kamp mellan den nuvarande målvakten Scott Carson och nysignade Myhill om vem som tar tröja nummer 1 och blir förstekeeper.
West Bromwich:s manager Roberto Di Matteo säger till Daily Mail: "Nu har vi två väldigt bra målvakter i laget. Jag är säker på att Scott och Boaz kommer driva varandra framåt." 
Myhill har spelat för Hull i hela sju säsonger och var en stor orsak till att laget lyckades ta sig från division 3 till Premier League.
/ T




Silly season: Hodgson vill ersätta Mascherano med belgare - McLeish jagar N'Zogbia

Samtidigt som Milan förbereder sitt första bud på Javier Mascherano, så letar Liverpool mer intensivt efter hans ersättare. Det har ju spekulerats i Stiliyan Petrov men nu verkar intresset för honom ha kallnat lite. Den hetaste kandidaten är Standard Lieges Steven Defour, som även är ett hett villebråd för Manchester United.
Liverpool förbereder ett bud på 10 miljoner pund för belgaren, samtidigt som Mascherano allt mer ber om att få lämna. United har också följt mittfältaren skarpt det senaste året, så skarpt att Sir Alex Ferguson skrev ett brev till mittfältaren när han bröt foten för ett tag sen. Det återstår att se hur det blir med Liverpools innermittfältsplats, om Mascherano blir klar eller om någon annan ersätter. Kanske Steven Defour..

Birminghams manager Alex McLeish förbereder ett nytt bud på Wigans mittfältare Charles N'Zogbia. Klubben har redan fått ett bud på 8 miljoner pund förkastat av Wigans ägare Dave Whelan. N'Zogbia har även själv sagt att han vill lämna Wigan och klubben säger att man inte tänker hindra honom från att lämna, skriver Daily Mail. N'Zogbia har tagits ut av Laurent Blanc i Frankrikes landslandstrupp efter att många spelare blivit avstängda under en period.
/ T




Silly season: Santos nobbar Chelseas Neymar-bud

Många storklubbar i Europa har slickat sig om munnen och velat värva det som sägs bli Brasiliens nästa superstjärna, Neymar. Chelsea har varit hetast på gröten men 18-åringens klubb, Santos, har nobbat Chelseas bud på 190 miljoner för anfallaren. Klubben själv meddelar på sin hemsida att man fått ett bud på Neymar:
”Klubbpresidenten Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro har svarat den engelska klubben att han tackar för intresset men understryker att Santos FC inte har något intresse av att inleda förhandlingar."
Neymar debuterade i Santos som 17-åring och var bland annat högst delaktig när klubben vann São Paulo-mästerskapet tidigare i år. Han svarade för 14 mål på 19 matcher.
Det ryktas om att Santos nöjer sig med ett bud på 340 miljoner för att övergången ska bli verklighet. Frågan är om Chelsea är villiga att punga upp så mycket för en så ung spelare, det råder även stora frågetecken om han håller rent fysiskt för en liga som Premier League.
Enligt mig så blir inte övergången verklighet nu i sommar då Chelsea inte vågar riskera att han blir en flopp. Men ett som är säkert är att han definitivt har framtiden för sig och kommer med all säkerhet troligen att spela i ett lag av Chelseas kaliber någon gång framöver.
/ T




Silly season: United leder jakten på Özil

Manchester United förbereder ett bud på 12 miljoner pund för Tysklands playmaker Mesut Özil. Werder Bremens stjärna har många intressanta klubbar över hela Europa som jagar honom, men enligt Manchester Evening News, så förbereder Sir Alex Ferguson ett konkret bud för Özil som ska locka honom till Old Trafford. Det har även ryktats om att United är villiga att erbjuda Dimitar Berbatov eller Anderson i utbyte mot tysken.
21-åringens konkrakt går ut efter säsongen och Real Madrids manager, Jose Mourinho, rapporteras vänta till tyskens kontrakt gått ut och då försöka värva honom gratis. Men Ferguson är angelägen om att sno stjärnan framför näsan på sin gamla rival från tiden i Chelsea. Arsenal och Tottenham har också visat stort intresse för mittfältaren.
Werder Bremen sägs även vara beredda att förhandla om sin guldklimp innan transferfönstret stänger och då slippa riskera att förlora honom gratis nästa sommar.
Özil fick sitt stora genombrott nu i VM där han stod för en rad imponerande insatser för sitt Tyskland som knep bronsmedaljen. Mittfältaren har spelat 71 matcher för Werder Bremen och har vid 13 tillfällen lyckats komma med i målprotokollet.
/ T




Silly season: Wenger funderar på att lägga bud på Afellay - PSV behöver sälja

Arsenals manager Arsenale Wenger funderar på att lägga ett bud på 7 miljoner pund för PSV:s mittfältsnav Ibrahim Afellay. 24-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt hos PSV som han har spelat för under hela sin karriär.
Det har rapporterats att PSV är i strikt behov av pengar och en försäljning av Affelay skulle verkligen kunna hjälpa klubben på traven. För de vill ju inte gärna vänta på att Afellays kontrakt ska gå ut och sen inte få ett öre för stjärnan.
Det finns ett antal klubbar som är intresserade för holländaren men Arsenal sägs leda jakten på mittfältaren.
Stjärnans agent Rob Jansen säger följande till The Sun: "Det är möjligt att Ibrahim vill stanna i PSV men det finns en chans att han kan flytta någon annanstans. Man vet aldrig i fotboll. Det är helt klart att det finns klubbar som är intresserade för honom."
Framtiden får utvisa vad som händer med Afellay. Om han blir kvar en säsong till eller om han går redan i sommar.
/ T




Silly season: Ajax har satt sitt pris på Van der Wiel - Young+Liverpool=Krasch

Efter VM så har bland annat Chelsea varit mycket villiga att värva Hollands succéback från VM, Gregory Van der Wiel.
Nu har Ajax gått ut och sagt att man är villiga att släppa 22-åringen för 20 miljoner pund, motsvarande lite drygt 180 miljoner svenska kronor.
Chelsea är en av flera klubbar som varit ute efter vänsterbacken. Bayern München var mycket nära att värva honom för ett tag sedan men förhandlingarna gick i kras.
Chelsea har ännu inte lagt något konkret bud än. Men det finns en del som talar för att Van der Wiel inte stannar i Ajax så länge till. Ajax manager, Martin Jol, har blivit tillsagt att om klubben vill kunna värva några spelare i sommar så måste ett par spelare lämna klubben.

Aston Villa var mycket angelägna om att göra sig att med Luke Young, Liverpool var mycket angelägna att köpa honom. Men nu har allt gått åt skogen i förhandlingarna. De båda parterna sades vara överens men Young själv accepterar inte villkoren i Liverpools bud på 2,5 miljoner. Young, som annars hade varit ett perfekt tillskott för Liverpool, uppges nu inte vara så villig att flytta från Villa Park.

Slutligen ska jag också nämna att Mark Hughes nu har skrivit på ett tvåårskontrakt som manager för Fulham. Vilket jag skrev igår, men nu är det alltså bekräftat att walesaren tar över rodret efter att succémannen Roy Hodgson skrivit på för Liverpool. (Se inlägg längre ner.)
Det första 46-åringen gjorde efter han tagit över i Fulham var att förbereda ett bud på sin gamle favorit från Blackburn och Manchester City, Craig Bellamy. Det sägs även att två andra av Hughes gamla adepter står högst upp på listan, Stephen Ireland och Roque Santa Cruz. Inga konkreta bud har lagts och det återstår att se vad som händer med Hughes och hans värvningar.

/ T

Återförenas dem ännu en gång?




Liverpool vann utan stjärnor - Spurs utklassat med stjärnor

Även om det bara var en träningsmatch, så har Harry Redknapp all anledning att vara orolig inför ligastarten. För genrepen mot Villareal var allt annat än bra. Spurs blev mer eller mindre utklassat och segersiffrorna skrevs till 4-1 för spanjorerna. Guiseppe Rossi blev matchens lirare och hann med, innan han  blev utbytt i den 78:e minuten, att göra ett hattrick. Ruben gjorde Villareals fjärde mål medan Giovani Dos Santos fick tröstmåla för Tottenham.
Här nedan följer Spurs startelva:
Tottenham (4-4-2): Gomes (Button, 46); Hutton (Walker, 46), Dawson (Bassong, 46), Corluka, Naughton (Assou-Ekotto, 46); Lennon (Bale, 46), Huddlestone (Parrett, 78), Jenas (Rose, 19), Kranjcar (Taarabt, 81); Defoe (Giovani, 46), Keane (Crouch, 46)
På andra håll gick det bättre för Premier League lagen. Liverpool spelade Europa League-kval borta mot makedonska FC Rabotnicki. Trots att spelare som Steven Gerrard, Fernando Torres, Dirk Kuyt och Pepe Reina saknades så fick man ett utmärkt resultat med sig inför returen på Anfield. Matchen vanns med 2-0 och David N'Gog frälse engelsmännen med sina två mål som gav Roy Hodgson lite andrum.
Här nedan följer Liverpools startelva:
Liverpool: (4-4-2): Cavalieri; Agger (Darby, 72), Skrtel, Kyrgiakos, Kelly; Jovanovic, Spearing, Lucas, Amoo (Eccleston, 83); Aquilani (Dalle Valle, 83), N'Gog
/ T


Silly season: United jagar Ghanas succéspelare

Manchester United leder jakten på Rosenborgs 24-årige mittfältare Anthony Annan. Alex Ferguson har varit mycket angeläget om att värva Ghanas succéspelare från VM.
Men Ferguson är inte den enda som är ute efter mittfältaren. Enligt uppgifter så har även bland annat Chelsea och Arsenal visat intresse.
Men Annan själv sägs föredra Old Trafford.
United har ännu inte lagt något konkret bud på 24-åringen men agenten, Lars Petter Fosdahl, säger att det förväntas komma: "Vi förväntar oss att en av toppklubbarna i Premier League kommer att försöka värva honom. Det är i alla fall vad Anthony vill."
Annan spelade Champions League kval med Rosenborg så sent som igår, då AIK besegrades på Råsunda med 1-0.
Det är nog bara en tidsfråga innan Annan lämnar Rosenborg för något större.
/ T


Silly season: Arsenal hoppas på Tasci

Serdar Tasci, det namnet vill gärna Wenger och co se i Arsenals trupp till kommande säsong, enligt The Sun.
Om en övergång skulle bli aktuell så rör det sig om ett bud på omkring 1o miljoner pund. Gunners har haft ett samtal med den tyska försvararens nuvarande klubb Stuttgart men har ännu inte kommit överens.
Tascis agent Uli Ferber bekräftar intresset: "Serdar beundrar engelsk fotboll och har en enorm respekt för ett så stort lag som Arsenal".
Det återstår att se vad som händer med 23-åringen framöver. I vilket fall som helst så har han verkligen framtiden för sig. Tasci fanns med i Tysklands VM-trupp och fick göra ett inhopp.
/ T


Lagens matchställ 2010/2011 - toppar och floppar

Här nedan ser du alla lagens matchställ inför säsongen 2010/2011:

(OBS! Manchester Citys matchställ kommer inte förrän i augusti)


 

 

Topp 3 snyggaste:


1. Tottenham. Överlägset snyggast, grymt snygga linjer, bra kombination av modernt och old style. Litet minus för reklammärket på bröstet, annars hundraprocentig.

 

2. Everton. Hyfsat lik fjolårets. Den får andraplatsen för det snyggaste reklammärket på bröstet. Klassisk, skön blå färg.

 

3. Aston Villa. Riktigt fräsh! De klassiska färgerna smälter ihop bra och det gör den till en av de snyggare tröjorna den här säsongen.

 

Topp 3 fulaste:

 

1. Wolverhampton. Ser mer ut som en rugbytröja än en fotbollströja. Tröjan är precis som laget ganska tråkig. Nej, Usch! Bort med skiten!

 

2. Bolton. Tråkig tröja med en alldeles för stor och ful logga på bröstet. Känns lite hängig och slängig på bilden, vilket jag inte gillar! Men det är loggan som förstör hela tröjan.

 

3. Manchester United. Jag menar, kom igen! Uniteds tröja är katastrofal jämfört med vad den brukar vara. Ful och stor logga. Förra årets var brutalt mycket snyggare och de kunde lika gärna ha behållt den i sånna fall. Det finns säkert andra som är fulare men den sticker ut på så sätt att det är Manchester Uniteds tröja. Deras ska vara snygg, i den här kommer spelarna mer se ut som något brödgäng i korpen.

 

/ T


 


Bra genrep för United - Hernandez debutmålade

Manchester United hade inga större problem att besegra MLS All Star lag. Segersifforna skrevs till 5-2 efter bland annat två mål av Macheda. Nyförvärvet Javier Hernandez fick göra sin debut och kom in efter 60 minuter. I den 84:e minuten gjorde han 5-1 målet med en läcker chipp. Övriga United-mål gjordes av Darren Gibson och Tom Cleverley.


Se höjdpunkterna från matchen här:


Det finns även andra Premier League-lag i farten som spelar träningsmatcher inför ligastarten den 14:e augusti.
Manchester City besegrade America De Mexico med 5-2 efter straffar, Bolton och Blackburn förlorade båda två mot Oldham(0-3) respektive AEK Athen(1-2), West Ham hade inga större problem med Milton Keynes Dons och vann med 2-0. Både Wigan och Tottenham spelar sina genrep idag och Wolves imorgon.
/ T


Svennis kan glömma Fulham: Hughes tar över

Enligt brittisk media kräver Svennis för hög lön. Så inom 24 timmar kommer Mark Hughes presenteras som Fulhams nya manager. Om allt faller på plats så kan han skriva på redan idag. han efterträder då alltså Roy Hodgson som uträttade stordåd med klubben. Bland annat en 6:e plats i ligan och final Europa League förra säsongen. Hughes har alltså ett par stora skor att fylla. Det återstår att se om han är den rätta för Fulham medan Svennis får fortsätta jaga jobb.
/ T
Inom 24 timmar kommer Mark Hughes presenteras som Roy Hodgsons ersättare och manager för Fulham




Silly season: Hodgson vill värva Petrov

Liverpools tränare Roy Hodgson vill värva loss Aston Villas mittfältsgeneral Stiliyan Petrov som ersättare för Javier Mascherano, som sagt att han vill lämna klubben.
Hodgson säger att han beundrar bulgarens spelstil och är beredd att betala runt 7 miljoner pund för 30-åringen. Pengar som kommer tjänas när man gör sig av med Mascherano, som sägs vara på väg till Inter och Liverpools forne tränare Rafael Benitez.
The Kop försöker nu att ro i land både Stiliyan Petrov och Luke Young som kan komma att betyda mycket för Liverpools bredd den kommande säsongen då det ofta råder många skador under vissa perioder.
Petrov är en av Premier Leagues mest respekterade spelare och en nyckelspelare för Martin O'Neill, som förde honom till Villa från Celtic där han även var stor och mycket respekterad.
/ T
Blir det Anfield för Petrov i framtiden?





Silly season: Stoke lägger bud på Santa Cruz

Roque Santa Cruz har inte haft sin bästa sejour i Manchester City och har ständigt fått nöta bänk efter flytten från Blackburn. Nu uppger The Sun att Stokes manager, Tony Pulis, lagt ett bud på 8 miljoner pund, motsvarande cirka 90 miljoner svenska kronor för anfallaren som ska lösa hans mardrömssituation i City. Pulis har enligt rykten kontaktat Mancini som tillåtit Paraguayanen att lämna klubben.
Pulis har sedan tidigare varit angelägen om att värva West Hams Carlton Cole eller Wigans Hugo Rodallega men nu verkar alltså siktet vara inställt på Santa Cruz.
Om övergången blir verklighet så sätts ett nytt transfersrekord för Stoke. Det nuvarande rekordet erhålls av Dave Kitson som kom från Reading år 2008 för 5,5 miljoner pund.
Santa Cruz har spelat 17 matcher för City och gjort 3 mål.
/ T
Roque skulle behöva en nystart, kanske är en flytt till Stoke precis det han behöver.



Engelsk press: Välkommen "Mad Mario"

Det har spekulerats mycket men de senaste rapporterna säger att Mario Balotelli är mycket nära en övergång till Manchester City. Om övergången blir verklig har brittisk media redan kommit på öknamnet till bråkstaken från Italien: "Welcome Mad Mario".
Många har varit ute efter hans signatur under sommaren, men det ser ut att bli Roberto Mancinis Manchester City som drar det längsta strået.
- Om ni trodde att Robinho var ett stort problem, vänta då tills ni får se Mad Mario, skriver Mirror.
Något som säkerligen är klart är att Mancini får jobba hårt för att få sin gamla adept från Inter att fungera i den engelska högstaligan.
/ T
Balotelli gör iallafall själ för sitt nya öknamn, eller vad sägs om den här frisyren!?




Silly season: Fulham ute efter Green

Efter att Fulhams nuvarande målvakt Mark Schwarzer uttryckt en önskan att få lämna klubben så jagar Fulham en ny förstemålvakt. Överst på listan står Englands landslagskeeper Robert Green, skriver The Times.
West Ham säger att de gärna behåller Green men att alla dörrar är öppna.
Det känns ju först och främst som att Fulham måste skaffa en tränare innan några andra övergångar kan äga rum.
/ T


Liverpool värvar från Aston Villa

Enligt The Guardian så har Aston Villa accepterat ett bud på 2,5 miljoner pund för den 31-årige backen Luke Young. Hodgson var på Villa redan i fjol och försökte även då värva loss engelsmannen till Fulham. Nu verkar det som om Hodgson till slut får sin vilja igenom. Villa gör sig av med högerbacken, som de köpte får 5 miljoner pund, får att få in pengar.
Young anses som perfekt backup till Glen Johnson på högerkanten men 31-åringen kan även spela vänsterback.
/ T
Young är nog ganska lättad över att slippa ha Fernando Torres i motståndarlaget framöver!




Storfångst...

Många har säkert sett den här snurrandes på nätet. Men var bara tvungen att lägga ut den. Enligt mig den överlägset bästa målgesten genom tiderna. Så jävla skön!
/ T


Silly season: Spurs bud på Parker nobbat och Arsenal lägger bud på Mertesacker

West Ham har bekräftat att de har nobbat ett bud på mittfältsspelaren Scott Parker, budet kom från Tottenham.
West Hams ordförande, David Sullivan, bekräftar att mittfältaren inte är till salu oavsett vad budet ligger på.
29-åringen har ryktats vara på väg bort från Upton Park, där White Hart Lane har varit en möjlig destination där han kan förenas med sin gamle coach i West Ham, Harry Redknapp.
Men nu ser det inte ut att bli någon övergång då David Sullivan gått ut och sagt att Parker ses som den stora kuggen på mittfältet i londonklubben under den kommande säsongen.
Det ryktas om att Arsenal är på väg att värva den tyske mittbacken Per Mertesacker från Werder Bremen.
25- åringen sägs vara lösningen på Gunners försvarsproblem sedan Sol Campbell skrivit på för Newcastle. Mertesacker ses nu som hans ersättare. Arsenal sägs ha lagt ett bud på 10 miljoner pund för mittbacken, motsvarande cirka 112 miljoner svenska kronor.
/ T


Sol Campbell klar för Newcastle

Arsenalspelaren är klar för den svartvita nykomlingen. Ett ettårskontrakt är underskrivet.
Campbell har tidigare nobbat både Celtic och Sunderland. En av anledningarna sägs vara att hans flickvän är ett stort Newcastle fan och att det kanske har lockat 35-åringen.
- I den här fasen av min karriär så kan jag inte tänka mig ett bättre drag. Att komma till en klubb som Newcastle, med en stolt tradition och enormt stöd, är helt enormt för mig, säger han.
Chris Hughton, Newcastles tränare, verkar ha stort förtroende för den rutinerade försvararen:
- Jag har känt Sol sen han var en liten grabb i Tottenham och vet precis vad han kan erbjuda. Erfarenhet, kvalitet, lugn och ledarskap, säger den förre Spurs-tränaren.
Campbell spelade elva matcher under den förra säsongen för Arsenal.
/ T


Silly season: Melo mot Clichy?

Alla somrar inom fotbollsvärlden sticker ut på ett speciellt sätt, denna sommar är inget undantag. Silly season är igång och de allra mest konstiga ryktena tar fart som vanligt. Här är senaste nytt:
Enligt Il Corriere Dello Sport så vill Juventus hemskt gärna sno åt sig Arsenals franske vänsterback Gaël Clichy. Juventus kräver dock 10 miljoner euro i mellanskillnad, medan Arsenal å sin sida bara är villiga att erbjuda 4 miljoner. Frågan är hur gärna Wenger verkligen vill ha brassen sedan han var en riktig flopp under VM och inte alls har levererat på sistone. Om jag inte är helt ute och cyklar så håller nog den gode Arsene sin försvarare som snäppet mer värdefull för tillfället.
Erik Edmans gamle överman i Wigan, Maynor Figueroa, sägs vara nära att skriva på för Liverpool.
Det är snart klart att den honduranske vänsterbacken lämnar Wigan för cirka 60 miljoner kronor, uppger The Mirror.
– Bara några detaljer återstår innan vi kan bekräfta övergången, säger spelarens agent Jean-Marc Goiran.
/ T

Clichy till Juventus?



It´s not only a game, it´s a lifestyle!

Hjärtligt välkoma till min nya fotbollsblogg. En blogg med siktet helt inställt mot de brittiska öarna och världens bästa liga. Premier League hårdbevakas och jag kommer att skriva om allt från resultat till rykten. Uppdatera kommer jag att göra så ofta jag kan :) Hope you will enjoy!
/ T


RSS 2.0