Wenger: Dagens keeper kommer vara vår nummer ett

Arsene Wenger har sagt till Arsenals hemsida att den målvakt han väljer i startelvan mot Liverpool idag, kommer att vara deras förstemålvakt under säsongen.
Gunners har ju varit ute efter en ny målvakt men många vet att den gode Arsene inte gör av med några pengar i onödan och hittar han inte en bra målvakt till ett lämpligt pris så får han nog lita på sina fyra nuvarande burvaktare under säsongen.
Det har mer eller mindre varit helt öppet om vem som kommer vakta målet för Arsenal i öppningsmatchen. Det ser nu ut att bli ett gatlopp mellan Manuel Almunia, Lukasz Fabianski, Vito Mannone and Wojciech Szczesny som alla har fått stå matcher på försäsongen.
"De är bra målvakter, alla är redo att spela," säger Wenger inför resan till Liverpool.
"Han jag väljer på söndag kommer att vara nummer ett. Det är såklart inte helt definitivt men det blir en följd av vad jag sett på försäsongen."
Wenger erkänner dock att låta unge Wojciech Szczesny sätta på sig handskarna under eftermiddagen vore en stor chansning.
"Han har inte spelat en enda match i Premier League. Han har en enorm kvalitet men jag tror det skulle vara en stor chansning att spela honom."
Wenger tillägger att rutin och erfarenhet är viktigt längst bak: "Man United spelar med en målvakt som är 40 år och Chelsea med en som har sju år i Premier League bakom sig. Du behöver erfarenhet där bak."
/ T




Kommentarer
Postat av: Martin

Suverän blogg!

2010-08-15 @ 14:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0