Söndagens matcher - Newcastle förnedrade Villa och Fulhams lyckominuter gav poäng mot United

Newcastle - Aston Villa, 6-0
(Mål - Newcastle: Barton 13', Nolan 31' 87', Carroll 34' 67' 93')
En sprakande tillställning tycker många, speciellt om man är ett Newcastle-fan. Det kunde nämligen inte ha blivit en bättre debut i återkomsten på St James' Park för skatorna som fullkomligen pulvriserade Aston Villa som saknade James Milner oerhört mycket.
Men matchen hade kunnat fått ett helt annat ansikte om John Carew slagit in straffen som hans lag blivit tilldelade sedan Ashley Young blivit fälld av Steve Harper. Men norrmannen dundrade en rent utsagt usel straff upp till den 37:e bänkraden. Sedan rann allt ur händerna på Villa som annars startade ganska piggt.
I den 13:e minuten dundrade Joey Barton in 1-0 i krysset bakom en chanslös Brad Friedel. I den 31:a nickade Kevin Nolan in sin egen retur efter att ha blivit framspelad av matchens spelare, Andy Carroll. 21-åringen gjorde 3-0 efter ett misstag av Richard Dunne vid en hörna i den 34:e. Innan matchen var slut så hann Nolan göra ett till mål och den unge Carroll hann med att sätta pricken över i:et med ett hattrick.
Just Carroll ser oerhört bra ut för Newcastle. Han är stark, lång, fruktansvärt bra på huvudet och ett ständigt hot i djupled. Ett gäng klockrena anfallsegenskaper helt enkelt. Ett framtidsnamn för det engelska landslaget? Vad vet jag, det får just framtiden utvisa. Men potentialen finns där och han är minst sagt på rätt väg.
6-0 verkar för övrigt vara ett gångbart resultat hittills på säsongen. Trots att vi bara spelat knappt två omgångar så har drygt 20% av alla matcher slutat just 6-0.

Fulham - Manchester United, 2-2
(Mål - Fulham: Davies 57', Hangeland 90' - United: Scholes 11', Hangeland 84' (sjm)
En 10:a på underhållningsskalan, helt klart! Det var en rolig, intensiv match med högt tempo som hade närkamper, mål och en enorm spänning. Den hade i princip allt. Det var heller inte alls orättvist att båda laget fick med sig en pinne var.
Om vi tar det från början så var det första halvlekens gigant Paul Scholes som öppnade målskyttet efter drygt tio minuter med en riktig projektil som letade sin in till vänster bakom Fulhams nya succémålvakt David Stockdale.
Fulham jagade febrilt en kvittering i den första halvleken och man var nära. Dickson Etuhu fick bland annat en dubbelchans men Edwin van der Sar lyckades först parera det första skottet, men även returen fick han på något märkligt sätt över ribban trots att han satt ner.
En kvart in i andra halvlek så kom utdelningen för Mark Hughes mannar och det var Simon Davies som sköt in bollen efter ett inspel snett inåt bakåt.
Efter kvitteringen gick båda laget för segern. Och det såg ut att vara United som skulle knipa alla tre poängen. För i den 84:e minuten får Brede Hangeland en hörna på sig och bollen slinker olyckligt in i det egna målet. Bara någon minut efter ser United ut att döda matchen helt då Damien Duff får bollen på handen och domare Walton pekar på straffpunkten. En straff som Nani tar hand om, men bränner. Eller ska vi säga att Stockdale räddar? Jag förerar det andra!
Och bara minuter efter det så lyckas på något sett Fulham kvittera. Brede Hangeland spelar 1-1 med sig själv och nickar in en hörna på tilläggstid. 2-2 blir slutresultaten och delad pinne på Craven Cottage efter en mycket underhållande match. Fulham ser det troligen som en vunnen poäng medan United ser det som två förlorade.
Trots alla 6-0 matcher som varit, så är det här den överlägset mest underhållande matchen hittills.