Silly season: West Brom vill ha Avdic, Hammers och Toons lån går i stöpet och Sunderland lägger bud på Asamoah Gyan

Så här med bara någon dag kvar till Premier League-starten brukar Silly season vara som allra hetast, denna sommar är inget undantag. Här kommer 3-4 färska nyheter:

Först så blir det lite mer svenskt och allsvenskans skyttekung Denni Avdic som jagas av inte mindre än fem Premier League-klubbar. Hetast på gröten vekar West Bromwich Albion vara som spanade in svensken i U21-matchen mellan Sverige och Skottland. Avdic gjorde Sveriges enda mål och scouterna sägs blivit imponerade av vad de såg. Klubbar från flera länder har visat intresse för spelaren men lagen från de brittiska öarna verkar vara mest angelägna för tillfället.
Fulham, Blackburn, Sunderland och Wolves har också visat sig vara intresserade men det verkar som att West Brom kommer göra ett försök att ro hem 21-åringen till The Hawthorns.
Det vore helt klart intressant att se hur Avdic klarar sig i England utan att, som 95% av alla andra svenskar, gå vägen genom den holländska ligan först.


Både West Ham och Newcastle trodde att deras låneavtal med Miralem Sulejmani respektive Hatem Ben Arfa var i hamn. Men enligt uppgifter så går båda vävningarna nu i stöpet. För Sulejmanis del såg allt klart ut och West Ham och Ajax var överens. Men en domstol har nu meddelat att serben inte får något arbetstillstånd och tvingas därför återvända till Holland. Avram Grant sägs nu istället ta sig en till på Jeremie Aliadiere och Felipe Caicedo för att förstärka inför säsongsstarten.
När det gäller Hatem Ben Arfa så ville helt enkelt inte Marseille låna ut fransmannen och ser han som en viktig kugge i sin trupp, vilket bekräftas av klubbens president Jean-Claude Dassier: "Hatem är en del av vår trupp och kommer så att förbli."


Till sist så har Sunderland lagt ett bud på 8 miljoner pund för Ghanas hjälte/syndabock i VM, Asamoah Gyan. Klubben blev bara för någon dag sedan av med Kenwyne Jones som varit en viktig kugge i anfallet tillsammans med Darren Bent. Jones såldes till Stoke för just 8 miljoner pund, samma summa man hoppas kunna värva ersättaren Gyan för. Bruce har varit aktiv på transfermarknaden den senaste tiden och fick så sent som igår Danny Welbeck att skriva på från United. Dessutom ser Anton Ferdinand ut att bli utlånad till Palermo samtidigt som man värvat frisk på backsidan och rott i land Nedum Onuoha, John Mensah och Titus Bramble.
24-åringens nuvarande klubb Rennes har inte kommenterat det hela, så heller Sunderland eller Gyan själv.
/ T






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0