Silly season: Aquilani på väg att lånas ut och Kuyt nära Inter - är Toivonen ersättaren?

Drygt ett år efter att Liverpool värvat Alberto Aquilani för 20 miljoner pund från Roma så är klubben inställda på att låna ut italienaren till en klubb i hemlandet.
26-åringen har hindrats mycket av skador och sjukdomar och har mer eller mindre varit lite av en flopp för Liverpool sedan han kom och har inte lyckats göra några speciella avtryck på Anfield.
Diskussioner om en eventuell utlåning ska vara aktuella sedan Aquilani inte funnits med i Liverpools trupp mot Trabzonspor under gårdagen.
"För närvarande överväger vi att låna ut honom till en italiensk klubb men ingenting är klart än så jag har inget mer att rapportera," säger Roy Hodgson efter 1-0 segern igår.
Han tillägger: "Jag kan inte lova honom en flytt men för tillfället känns det rätt eftersom det skulle gynna alla parter."

Mera Liverpool, Inter har kommit överens om ett erbjudande som ska ta Dirk Kuyt från Liverpool till Serie A, rapporterar De Telegraaf.
Rapporten hävdar att flytten accepterades tidigare i veckan och kan avslutas redan om några dagar.
Kuyt fanns inte heller med i Liverpools Europa League-trupp igår men Roy Hodgson hävdar att det var för att vila holländaren.
Inters manager, Rafa Benitez, är en känd beundrare av Kuyt och har tidigare sagt att alla lag skulle behöva en som jobbar lika hårt för laget som han.
Om Kuyt lämnar, vem blir då ersättaren? Många tror att det kan bli Ola Toivonen. Nu har även PSV:s manager gått ut och sagt att det är mer än rykten gällande Toivonen och Liverpool men att man än så länge är ganska ovilliga att släppa svensken då han ses som en av de allra viktigaste kuggarna i PSV.
Det är möjligt att intresset för den förre malmöspelaren svalnade något sedan han under gårdagen spelade Europa League för PSV och därför inte får spela i Europa för något annat lag under hösten. Men det finns ju trots allt en möjlighet att registrera en ny trupp framåt våren.
/ T




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0