Sammanfattning omgång 3, söndag: Liverpool tog första segern och Bent avgjorde på tilläggstid mot City

Bolton - Birmingham, 2-2
(Mål - Bolton: Davies 71' (str), Blake 81' - Birmingham: Johnson 4', Gardner 51')
En match med extremt mycket kamp och inte så mycket finlir direkt. I första halvleken såg vi ungefär ett enda bra anfall och det blev det också mål på. Lee Bowyer hittade Roger Johnson snett inåt bakåt och just Johnson gjorde inget misstag.
I den 37:e minuten får Boltons målvakt Jussi Jääskeläinen totalt hjärnsläpp och ger 1-0 skytten Roger Johnson en örfil och det röda kortet kommer såklart upp direkt.
Bättre blev det inte när formstarke Craig Gardner stötte in 2-0 tidigt i den andra sedan boltonförsvaret stått och sovit.
I svenskväg såg det dock inte så ljust ut sedan både Johan Elmander och Sebastian Larsson tvingats byta på grund av skada. Larsson sägs vara okej medan det verkar vara lite värre med Elmander.
Bolton lyckades dock, trots tvåmålsunderläge och en man mindre, komma tillbaka och fixa ett kryss. Först genom Kevin Davies på en tveksamt dömd straff och i den 81:a minuten skruvade Elmanders ersättare Robbie Blake in en frispark i det högra krysset.

Liverpool - West Bromwich, 1-0
(Mål - Liverpool: Torres 66')
En skön seger för Liverpool som säkerligen kände pressen på förhand. Det här var verkligen en måstematch för Roy Hodgson då man endast hade en poäng på de två inledande matcherna.
Det var heller här inget jättespel på något sätt men idag var det tre poäng som var det viktiga.
Stor matchhjälte blev Fernando Torres som placerade in segermålet i den 66:e minuten på halvvolley. Sannerligen ett ruggigt skönt mål för Torres som innan den här matchen inte lyckats göra mål på 10 matcher. Väldigt viktigt för Liverpool att få igång Torres såhär i säsongsinledningen.

Sunderland - Manchester City, 1-0
(Mål - Sunderland: Bent 94' (str) )
En riktig missräkning för Roberto Mancini som troligen kände sig ganska säker på tre poäng efter utskåpningen av Liverpool i förra omgången. Men City såg lite sömnigt ut trots ganska stor dominans spelmässigt. Yaya Toure spelade som offensiv mittfältare, en position han troligen inte är alltför van vid. Men han gjorde det bra och var en av Citys bästa spelare, kanske den bästa.
Ungefär i mitten av den första halvleken så får dock City ett jätteläge när man kommer två mot en. Toure passar osjälviskt bollen till Carlos Tévez som har helt öppet mål och behöver bara raka in bollen. Men på något sätt så står han för säsongens miss hittills och slår bollen en halvmeter över ribban.
Matchen såg efter det länge ut att sluta 0-0 men Sunderland skulle få sista ordet. Darren Bent blev i den 94:e minuten nerdragen i straffområdet och tog själv han om straffen. En lite tveksamt slagen straff som dock går in under Joe Hart. En oerhört skön seger för Sunderland men ändå ganska slarvigt av City.
Sånt här har man inte råd med om man ska slåss om ligatiteln. Det är dessa matcher som skiljer Chelsea och United från lag som City. Det gäller att kunna åka upp till Stoke en regnig måndagskväll i januari och ta tre poäng. Det är United och Chelsea riktigt bra på. Det är bland annat därför de vinner sina titlar. Enligt mig så är det den förmågan som City saknar för att bli ett riktigt topplag.

Aston Villa - Everton, 1-0
(Mål - Aston Villa: L. Young 9')
En viktig seger för Villa som behöver alla uddamålssegrar de kan få just nu. Däremot så har Everton börjat oerhört tungt med blott en poäng på de inledande tre matcherna. Målet var snyggt då Ashley Young serverade Luke Young som satte bollen snyggt i det vänstra hörnet bakom Tim Howard.
Stor matchhjälte för Villa blev Brad Friedel som stod för en rad jätteräddningar under matchens gång. Bland annat på Luis Sahas jätteläge i den 94:e minuten