Sammanfattning omgång 3, lördag: Chelsea och United tog planenliga segrar, Gunners tog skön trepoängare och Wigan tog oväntad revansch för 9-1

Sex matcher spelades under lördagen. De första matcherna i omgång 3. Här kommer en sammanfattning:

Blackburn - Arsenal, 1-2
(Mål - Blackburn: M.B Diouf 27' - Arsenal: Walcott 20', Arshavin 51')
(Martin Olsson blev inbytt i den 65:e minuten för Blackburn)
En riktigt tung och skön trepoängare för Arsenal som inte har haft det lätt på Ewood Park under de senaste åren. Man vann idag utan att övertyga så väldigt mycket men man lyckades att hålla tätt och spelade ganska fyndigt framåt.
I den 20:e minuten serveras Theo Walcott av Robin van Persie som trots ganska dålig vinkel lyckas sätta in 1-0 och dessutom lyckas skuta sönder ett par masker i nätet. Walcott har verkligen börjat säsongen fint och har redan hunnit med att göra 4 mål på tre matcher.
Blackburn var dock tunga framåt, framförallt på fasta situationer. Arsenal kunde inte riktigt matcha Blackburns tyngd, framförallt i luftrummet och man hade vissa problem och levde på gränsen många gånger. Kvitteringen kom också i den 27:e matchminuten då El Hadji Diouf serverar nyförvärvet från Man United Mame Biram Diouf som sätter 1-1 i öppen bur.
Det matchvinnande målen kom dock för Arsenal i den 51:a minuten då Andrei Arshavin tryckte in bollen i nät och resultaten höll sig hela vägen. Tre sköna poäng för Arsenal som visar att man tänker vara med och kriga om ligasegern.

Chelsea - Stoke, 2-0
(Mål - Chelsea: Malouda 32', Drogba 77' (str) )
En planenligt seger för de regerande mästarna som inte direkt imponerade spelmässigt. Man övertygade på så sätt att man gör vad som krävs match efter match vilket är imponerande i sig.
I den 10:e minuten får Chelsea straff sedan Florent Malouda gått i backen. Men Frank Lampard fick se sin straff räddad av Thomas Sörensen i Stokes mål. Faktum är att det är den tredje straffen i rad för Lampard som inte går i mål.
Till skillnad från tidigare motstånd så stod Stoke upp bra och hade en del halvlägen men det kändes hela tiden som att Chelsea aldrig skulle tappa poäng. Under de senaste åren har de gjutit in den känslan.
Florent Malouda har öppnat säsongen lysande och gör även ledningsmålet förbi Sörensen efter en genomskärare från John Terry.
I andra halvlek får Stoke sin verkliga chans till kvittering, men Glen Whelans fina skott i den 66:e minuten träffar ribbans undersida. Och lite drygt 10 minuter senare dödas matchen när Didier Drogba stänker in en straff som betydde 2-0 och en ganska komfortabel seger var ett faktum.
Chelsea är det enda laget hittills som gått fullt och på de inledande tre matcherna har man nu 14-0 i målskillnad.

Tottenham - Wigan, 0-1
(Mål - Wigan: Rodallega 80')
Jag var 99,9% säker att detta skulle bli en ganska komfortabel hemmaseger. En minst sagt överraskande seger för Wigan som ingen kunde förutse. Fotboll är ibland en ganska ologisk sport. Om man tänker på förhand. Det fanns inte en enda tendens som pekade på att Wigan skulle lyckas ta poäng. Och det fanns heller knappt en enda tendens som pekade på Spurs skulle tappa poäng. T.ex att Wigan har 0-10 efter de två första matcherna mot Blackpool respektive Chelsea. Man har usel form och spelat bedrövligt hittills. Dessutom så förlorade man mot Spurs på White Hart Lane förra säsongen med 9-1(!).
Tottenham å sin sida hade bara positiva vibbar inför matchen. Man har spelat rätt bra i ligan i de två inledande. Man krossade Young Boys och kvalade in till Champions League för första gången någonsin.
Inget pekade på bortaseger här. Men men.. det är väl det som är charmen med den här sporten.
Hugo Rodallegas mål i den 80:e minuten räckte för tre poäng. Tottenham gjorde dock en riktigt slätstruken match och under 90 minuter så lyckades man endast vaska fram några få chanser.

Här är lördagens övriga resultat:

Blackpool - Fulham, 2-2
(Mål - Blackpool: Paintsil 71' (sjm), Varney 77' - Fulham: Zamora 35', Etuhu 87')
(Varken Fredrik Stoor eller David Elm fanns med på bänken för Fulham)

Wolves - Newcastle, 1-1
(Mål - Wolves: Ebanks-Blake 43' - Newcastle: Carroll 63')

Manchester United - West Ham, 3-0
(Mål - Man United: Rooney 33' (str), Nani 50', Berbatov 69')

Imorgon finns en del sköna matcher att hålla koll på! Nej..nu är det dags för sängen efter en hektisk dag då i princip alla ligor i Europa är igång. Nya uppdateringar imorgon. See you!