Sammanfattning lördag - Arsenal tog ner Blackpool på jorden, Elmander tvåmålsskytt och Chelsea har 2-0 i set

Alla lördagens Premier League-matcher är spelade i den andra omgången och vi har bjudits på en del godbitar! Här kommer en sammanfattning från de mest uppseendeväckande matcherna:

Arsenal - Blackpool, 6-0
(Mål - Arsenal: Walcott 12' 39' 58', Arshavin 32' (str), Diaby 49', Chamakh 83')
Detta var matchen som Arsenal bara skulle vinna, de vann den också. Med besked! Resultatet säger allt och Gunners var helt enkelt ett par nummer för stora för lilla Blackpool som kanske har kommit tillbaka till verkligheten nu.
Redan i den 12:e minuten gick förvaret bort sig och Theo Walcott kunde bredsida in 1-0. De orangea fick sedan ett bra läge till kvittering men Gary Taylor-Fletchers nick gick utanför och då kändes det som att det var kört. Speciellt efter att Chamakh blivit neddragen, det röda kortet visats till Ian Evatt och Andrei Arshavin säkert slagit in straffen.
I andra halvlek rullade det på och Walcott, som var Gunners bästa spelare, hann med att göra ett hattrick innan han blev utbytt. Marouane Chamakh fick även känna hur det känns att göra mål i Premier League. Arsenals femte målskytt var Abou Diaby som gjorde 4-0 målet i början på andra halvlek.
För Blackpool var det nog mest roligt att få åka till Emirates och möta Arsenal. Där man dock inte hade något att hämta. Men det är troligen inte dessa matcher man prioriterar när man har som mål att hänga kvar.

West Ham - Bolton, 1-3
(Mål - West Ham: Noble 79' (str) - Bolton: Upson 48' (sjm), Elmander 68' 84')
En, med svenska ögon sett, riktigt rolig match. Johan Elmander verkar vara på gång nu efter ett rad fina insatser på försäsongen och två mål idag, dessutom låg han bakom självmålet som Matthew Upson gjorde. Boltons helt klart bäste spelare då han var ankaret i de flesta anfallen. I den 68:e minuten mötte han ett inlägg med pannan och nickade distinkt in 2-0. Sedan fastställde han slutresultaten till 3-1 efter ett vänsterskott i det vänstra hörnet bakom Robert Green i mål.
Det känns lite som om att det här kan bli Elmanders år i Bolton då det gått riktigt trögt tidigare. (Endast 8 ligamål på två säsonger.) Svensken är dock inte den sortens anfallare som gör 20 mål på en säsong utan han bidrar med mycket annat arbete för laget än bara mål. Men jag tror säkert att han kan göra runt 12-13 mål om han har en bra säsong. Vi får helt enkelt hålla tummarna och se.

Wigan - Chelsea, 0-6
(Mål - Chelsea: Malouda 34', Anelka 48' 52', Kalou 79' 90', Benayoun 93')
De regerande mästarna har fått en helt makalös start på Premier League-säsongen 2010/2011 och har nu på två matcher 12-0(!) i målskillnad. Visserligen inte mot det vassaste motståndet, men ändå! Det sjukaste är att i dagens match så var jag inte superimponerad av Chelsea spelmässigt, men ändå gör man 6 mål och fullkomligen krossar Wigan.
Om vi tar det från början så var faktiskt Wigan det bättre laget under den första halvtimmen. Men man lyckades dock inte ta vara på sina halvchanser och luften gick lite ur Roberto Martinez gäng när Florent Malouda slog in en retur från Frank Lampards avslut vilket betydde 1-0 för Chelsea.
Wigan hade sedan några halvchanser till kvittering men successivt så tog de blåa över matchen för varje minut som gick och Nicolas Anelka dödade definitivt matchen då han gjorde två snabba mål i början på andra halvlek.
Sedan var Wigan mer eller mindre uppgivet och ville ingen hellre än att matchen skulle ta slut verkade det som. Men Chelsea var inte klara än. Inbytte Salomon Kalou gjorde två mål, vid båda målen assisterad av landsmannen Didier Drogba. I den 93:e minuten satte Yossi Benayoun spiken i kistan med sitt första mål i Chelseas tröja vilket innebar 6-0.
En helt okej inledning får man säga och man undrar ju var det här ska sluta. Fortsätter man såhär och vinner med tennissiffror i varje match så kommer man definitivt att överträffa förra säsongens 103 mål med stor marginal.

Här är de övriga resultaten från dagens matcher:

Birmingham - Blackburn, 2-1
(Mål - Birmingham: Gardner 57' 71' - Blackburn: N'Zonzi 54')
(Sebastian Larsson spelade hela matcher för Birmingham och klackade fram en assist till 2-1 målet. Martin Olsson spelade hela matchen för Blackburn.)

Everton - Wolves, 1-1
(Mål - Everton: Cahill 43' - Wolves: Ebanks-Blake 74')

Stoke - Tottenham, 1-2
(Mål - Stoke: Fuller 25' - Tottenham: Bale 19' 30')

West Bromwich - Sunderland, 1-0
(Mål - West Brom: Odemwingie 81')
(Jonas Olsson spelade hela matchen för West Bromwich.)