Sammanfattning - Kungen av White HART Lane, Blackpool(!) krossade Wigan och Chelsea vann första set mot West Brom

Den första dagen av Premier League-säsongen 2010/2011 är avklarad. En hel del intressanta matcher och resultat har vi bjudits på. Här kommer en summering från de mest sevärda matcherna under dagen:

Tottenham - Manchester City, 0-0
En ruggigt rolig första match för säsongen. Ett mirakel att bollen aldrig hamnade i nätmaskorna. Det var en man som hindrade det, Joe Hart. 23-åringen petade nämligen Shay Given i den här matchen och Given ser nu inte ut att få så många minuter den här säsongen. Ni vet alla redan att Hart var magisk. Han motade skott efter skott och gjorde fantomräddning efter fantomräddning. 
Matchen i övrigt kontrollerades av Spurs under stora delar men som tidigare nämnt så ville inte bollen över linjen för Redknapps mannar. Tottenhams klart bästa spelare var Gareth Bale som som var ett ständigt hot på sin vänsterkant och med fräcka, fräscha löpningar och fin teknik så höll han Citys försvar sysselsatt under 90 minuter. Han var dessutom närmast att göra mål när han prickade stolpen men han lyckades även missa ett läge som nästan får klassas som öppet mål.

Wigan - Blackpool, 0-4
(Mål - Blackpool: Taylor-Fletcher 16', Harewood 37' 42', John-Baptiste 76')
Ni som trodde att den i princip utskrattade nykomlingen Blackpool skulle krossa Wigan på bortaplan kan räcka upp en hand. Jag tillhör inte den skaran. En minst sagt sensationell inledning av Blackpool som förnedrade Roberto Martinez manskap. Det ska sägas att Wigan var allt annat än godkända men i dessa stunder tycker jag inte att vi ska ta något ifrån lilla Blackpool som gjorde det fenomenalt. Med lite bättre skärpa hade det kunnat bli tennissiffror för de orangea. Nyförvärvet Marlon Harewood gjorde två mål precis innan halvtid och då tog luften mer eller mindre slut i Wigan. Det återstår att se om det kommer fortsätta så här för Blackpool (vilket jag aldrig kan tänka mig) eller om det är det klassiska "nykomlingssprattlet" som vi har sett så många gånger förut. Vad tror ni?

Chelsea - West Bromwich, 6-0
(Mål - Chelsea: Malouda 6' 90', Drogba 45' 55' 68', Lampard 63')
En perfekt start för de regerande mästarna som dominerade från första till sista spark. Riktigt farliga omställningar, snabbt passningsspel och stadigt försvarsspel. Dock var det kanske inte det mest övertygande motståndet heller. Florent Malouda öppnade målskyttet efter bara några minuter efter ett osäkert ingripande av Scott Carson. Sedan rullade det bara på och slutsiffrorna skrevs till övertygande 6-0 efter att fjolårets skyttekung Didier Drogba lyckats pricka in ett hattrick. Efter ett antal tveksamma försäsongsmatcher från Chelsea så visar de nu att de verkligen är att räkna med som vanligt. Dessutom verkar de ha fått igång halvskadade Drogba direkt. Jag vet inte hur ni känner, men för mig känns det som att ivorianen skulle kunna göra 40 mål under en säsong. Fullkomligen briljant!

Här är dagens andra resultat:

Aston Villa - West Ham, 3-0
(Mål - Aston Villa: Downing 15', Petrov 40', Milner 66')

Blackburn - Everton, 1-0
(Mål - Blackburn: Kalinic 15')
(Martin Olsson spelade hela matchen för Blackburn.)

Bolton - Fulham, 0-0
(Johan Elmander blev utbytt i den 90:e minuten för Bolton och gjorde en bra match där han skapade mycket på egen hand. David Elm och Fredrik Stoor satt på bänken hela matchen för Fulham.)

Sunderland - Birmingham, 2-2
(Mål - Sunderland: Bent 24' (str), Carr (sjm) 56' - Birmingham: Dann 77', Ridgewell 88') 
(Sebastian Larsson spelade hela matchen för Birmingham och slog båda assisterna till 1-2 och 2-2 målet.)


Wolverhampton - Stoke, 2-1
(Mål - Wolves: Jones 37', Fletcher 38' - Stoke: Faye 55')

Imorgon har vi en absolut höjdare. Liverpool - Arsenal på Anfield klockan 17.00, missa inte det!

/ T




Kommentarer
Postat av: Marcus

Bra intressant blogg, kul med matchreferat (till skillnad från Aftonbladet) och det är bara att fortsätta, de som imponerade mest på mig idag var Blackpool, sen Chelsea, men även Tottenham imponerade fram tills sista tredjedelen, men keep up the good work man :)

2010-08-15 @ 00:30:44
Postat av: Anton Westin

Härlig blogg. Ett tips för att få läsare att bli mer permanenta är att ha en större text när du skriver. Kanske 12?

2010-08-15 @ 00:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0